[ satu . dua . sambong snirik ]

Saturday, August 14, 2010

bismillahirrahmanirrahim *gile tekad nak update blog jugak* boleh tak kalaw nak update banyak cerita dalam satu entry ?

kisah kesatu .

tanggal 13 August 2010 , genaplah akak laen makbabah aku berusia 23 tahon . ape yg gile cool about us , me & her in this sisterhood ?

ape kate kalaw nati eiyra buat satu entry khas utk akk . lagi cool kan ? hehe


kisah kedua .

dah masok Ramadhan kan ? aku ade adek kecik umor nak masok 7 taon bulan 12 neh [ taktaw kenape kene mention jugak bulan 12 tu . hint mintak adiah kot ] ceritanye ?

  1. dia maseh menyusu botol . olow2 tayangmanjetomeytomey adek akk nehhh .. macam nak sepaksepak je . [ terpulang pd individu sepak tangan ataw kaki ] so agak payah utk dia ber'kuasa'
  2. dia selalu merungot
    earin penat la kuase akak
    SIGH . tapi naseb baek dia takpandai menipu lagi . takmacam akak dia dulu curikcurik minom kat toilet . jijik lah oi . haha sorry
  3. tadi dah kene ngan mak . weekkk ! padan muke ~ dulu akak2 kau 4-5 taon dah full kuase okeh ! lagilagi akak sulong kau . mmg aku tipu .

kisah keempat .

kisah paling hot kot . kalaw mase aku dekat Abu Dhabi duludulu kale , dorg sambot Ramadhan lagi kawkaw dari Eid . sunggoh kali ni aku taktipu . tapi kat msia neh , puase taklagi tp lagu raye dah berkumandang . SIGH sekali lagi .

sayang guys , bukan aku nak tunjok baek walaw ramai kate aku baek .. tapi ape itu Eid ? bg merayakan kemenangan kite di bulan Ramadhan . kan ? so jgnlah get terlalu menyambut Eid bilemana Ramadhan kite abaikan .. sian Ramadhan nangeh2 ngadu kat aku org pulawkan dia . heshh . Pencapaian didahulukan , Rakyat diutamakan [ LANGSONG takde kene mengena ]


kisah kelima .

maseh tentang Ramadhan . Ramadhan dikenali sebagai bulan yg mulia . bulan ini semua pintu2 neraka telah di sign off kan , syaitan telah di idle kan , seksa2 kubur di pause kan dan pintu2 taubat dan syurga di available kan . semua pon taw kot ? nampak tak betapa kasehnya Allah pada kite ? tapi kite ?

barubaru ni aku dikejotkan oleh seorang kawan yg telah di black mail oleh seseorang . mungkin sanak saudara kepada penyewa umah dia . sbb bil air rumah dia gile melambong . antara isi2 kertas A4 yg ditaip itu adalah :-

awak dah kire beruntong dapat penyewa yg bagos . dulu mase dia ade dia jage semua harta benda dia . sekarang ni awak takbayar bil air . sampai kene pampang kat notice board . takmalu ke ? entah2 bil elektrik pon melambung . sewa rumah jangan takbayar pulak ye .

lagi aku takberape engat . sbb dia tunjok kat aku sekali je . sian dia . darah aku teros naek sampai ke kepala . tp aku cool down dulu . turunkan darah smpai ke hidung kalaw mampu . sbb mr yummy selalu nasehat aku
jangan marah2 ... marah2 ini kawan syaitan ..
so aku pon coolkan la diri dulu .. hmmph .. dua saje la kot yg aku nak cakap kat hamba Allah tu
  1. kau taw tak orang asli pon lagi berbudi bahase dari kau
  2. kau lupe ke yg Allah itu Maha Adil ? Al-Adl . LUPE ?! what u give u get back . GOT IT ?!
ape ke BANGANG la orang cani .. gile p***a . selame aku dok menyewa ni . first time aku tgk org catu . ade ke gune black mail ? ala2 org kene colek tuh . tapi dia maen lekat2 kan ? yg ini type gune Microsoft la kot . haha . aku rase dia taktakot Tuhan . rilex jek buat keje hina catu kan ? OH ! satu lagi aku nak cakap kat hamba Allah tu ..
  1. weh .. kau takgentle lgsg la . maki org dalam surat pandai . kalaw berani meh bedepan ah . asal gunegune surat ? kau hengat ini dajah 1 ke ? LAME ah kau . as ini cacat in english ea .

kisah keenam .

aku terase macam nak re-clean blog aku ni . dah la aku tgk ramai gile org engat 'bday blog' dia bagai . aku ni tak pon . sorry syg , mmy takjadik mmy yg baek . ehems . palewot kau . haha . gile hape aku nak hengat kemuncolan blog aku ni ? tah . takde makne kot bg aku . wah agak kurang sensitif ke aku ni ? oh well . who cares ? i dont .

pastu . kan nak re-clean neh . kekonon macam nak delete entry2 yg lepas . tp bile pk balek
takde yg dulu maka takde yg sekarang
so aku abaikanlah ape org nak kutok aku kan . childish ke hape ke . SO WHAT ? ade aku susahkan makbapak kau ? ini kepale bapak kau . ini kepala bapak aku . hah ! cepat *konyok2kan kertas* [ itu ke kepale bapak kau ? gile cool ! kau anak kertas ?? ] bingai di pagi hari .


kisah ketujoh .

dulu aku engat best la bercinta dgn businessman ni . tapi rupenye ; *tutop muke pakai bantal jerit sekuat hati* .. bz gile .. sian aku selalu kene tinggal . out station sini out station sane . hmmph .. hehe taktak . dia bukan selalu out station g . hee . tp tetapla dia bz sesgt .. aku sian dgn aku . dia takteman aku pon .. tgk je dia teman org laen .. *naknangeh* tapi naseb baek dia gile sweet . awwww .. ok taksedih dah . awk comel la ! syg sape ni ? *saya saya !! saya punyiee sayangg* hee *superbangga*


kisah kelapan .

aku dah terasa macam tengah buat novel pulak aih ..


kisah kesemilan .

emm .. ok aku stop .


kat dalam entry ni ade satu test . sape dapat detect aku kasik adiah topup 10hengget . tarekh tamat seminggu dari tarekh entry ini . selamat mencuba !! :)

# : sape kecoh adiah aku ni low sangat , silelah sponsor aku sekarang . jangan tambah dose kering ok ? [ ayat cover saket ati .. itu jek aku mampu now weh . kire elok ape dari takde lgsg kan ? SIGH kali kedua ]

#2 : aku hanya terima SATU pemenang ok ? aku belom kawen dgn business man hensem tu lagi kalaw nak kasik adiah kat ramairamai . early birds get worms .

#3 : tertakluk pd mereka yg berada di MALAYSIA sahaje eh . hehe

muchL♥ve

1 comment:

GreeNrOsE said...

ketiga mana syg??
^__^