[ selamat ]

Tuesday, August 10, 2010




نَوَيْتُ صَوْمَ غَدٍ أَنْ أَدَاءِ فَرْض شَهْرِ رَمَضَانَ هَذِهِ السَّنَةِ لِلَّهِ تَعَالَى

malas gileeee nak hapdet blog ah ! sungguh . kan besh kalaw boleh apdet gune mind saje . sbb selalunye dapat ilham [ bukan ilham yg sy kenal ea ] mase tgh barengbareng tanpa lappy . makanya kan best kalaw bile dapat ilham [ bulan ilham yg sy kenal ea ] je terosteros boleh apdet . teros draftkan ilham [ bukan ilham yg sy kenal ea ] kat dalam blogger then *ploops* dah apdet .. kalaw macam tu kan , sure sangat banyak entry aku now . dan mesti akak takbising kat aku soh apdet D: sbb aku banyak ilham [ bukan ilham yg sy kenal ea ] tapi kurang kerajenan . hehe : D

so now aku just apdet niat puase ni saje la k ? kotkot ade yg terlupe jugak ke kann .. mane la taw .. haha . no offence yeh .

oh and em ..




kan ? macam ade org yg takperlu lah korang taw siapa dia , selalu ungkap dekat aku .
u taktaw betapa sekse i menahan rase nak kawen ni . tp i maseh takmampu dalam bab kewangan . maka i perlu berpuasa utk menjaga diri dan iman i . lillahitaala
gelaran dan care penyampaian telah diubah sedikit utk menyimpan identiti sebenar pendialog dikhuatiri mendatangkan kemaluan padanya .

nampak tak disitu ? puasa bukanlah setakat untuk menahan lapar dahaga . ianya juga mampu menahan segala nafsu . ea . segala nafsu . termasok jua nafsu mengumpat , nafsu merogol , nafsu membuang anak , dan sebagainye .. segalanya bergantong kepada niat . andai ianya Lillahitaala , insyallah ..
Jagalah Allah dan Allah akan menjagamu


-----

engat tak duludulu mase kite kecik ustad / ustazah selalu cakap
selangkah kite ke masjid dengan wudhu' , banyak pahala kite



so ..

selamat berpuasa .
dan selamat mengira langkah : )
oh oh
and em ..
selamat Lillahitaala : )




[ dan aku sangat salute dengan insan yg mengungkapkan dialog itu . syabas ! : ) ]



3 comments:

nenananie™ said...

you..you!i taw la sape yg you ckp tu..sbb you penah cite kat i..haha!tahniah eh kak :)

cahayaharumankasturi said...

yuuu..sama la template kita..twins..hehe

.0hbintang!. said...

nna : aah2 i penah cite kat u .. hehe . terima lah kaseh :D i tgu mase u pulak nati :)

wana : haha eh ? sejak bile pakai ? :P ni macam nak tuka actualy tp adek takkasik :(