[ sepi ]

Thursday, November 25, 2010

Bisik ku pada bulan
Kembalikan temanku
Kekasihku, syurgaku

Tanpa dia malam menemaniku
Sepi memelukku

Bulan jangan biar siang biar malam ini kelam
Biar ia sepi sepertiku


[ Gadis dulu Gadis sekarang ]

Tuesday, November 23, 2010

bismillahirrahmanirrahim ..


Takpayah komen lebih la eh ? Lu pk lah sendiri .


[ yeebadidooda ]

bismillahirrahmanirrahim .

im turning 23 in 2 months . gah ! tibe tibe rase sangat .... TUA . goals taktercapai . nak sigh , takboleh . okla .. kite hanye merancang , tapi rancangan Dia paling kebabo the best . set that in mind lah .

dangit lah . HAHA . aku cube untuk buat font kecik gile . tapi macam taksampai hati nak bagi tension kat mate korang . oh tabahh .

effa , good luck SPM . we know u can do it . shayoks !

[ a Must-Read-&-Do tag ]

Thursday, November 18, 2010

bismillahirrahmanirrahim ..




oh incek unta size gajah , u sangat tuff . auww ! i rindu sangat kat u . nak jumpa nak jumpa n a k j u m p a a a j u g a k j u g a k :(


++++++++++++++++++++++++++++++

iklan jek gambar abang kacak i tuu .. ala ala iklan sebelom movie start kat cinema la kann ..

++++++++++++++++++++++++++++++



TAG ! setelah sekian lame gua tak di-tag oleh sesiapa @ gua takperasan yang gua telah di-tag , akhirnya gua telah di-tag oleh si gadis manis Cik Reena Tan ~ clap clap clap

So here it goes . this tag seems pretty easy as it doesnt contain LOTSA questions . but this only question buat aku rase macam nak commit suicide pulak nak jawab . sampai 25 Fakta Tentang Diri dia nak nye . reena nehh .. but takpe , akan ku teruskan .. memenuhi permintaan peminat .. gitu .. very the VD kau ! HAHA


  1. In.tan Is.zau.ra Binti Mu.ha.mad I.sa <--- Is.zau.ra comes with a Silent S
  2. Aqua baby as I were born on end of Jan '88 . taktaw kenape kurang gemar meletak tarikh :P
  3. Were born on Friday afternoon [ alhamdulillah , penghulu hari hokehh :P ]
  4. Adored babies . and craving for one or two or three now . bolehkan craving for babies ? HAHA
  5. Suka BANYAK cakap , suka SIKIT tules . sebab tu sonyap jo blog aku neh . sekian
  6. Rase diri dah kurus dan shanteks . tapi semua orang cakap gemok . so kene kurus la ni eh ?
  7. [ Grrr .. dah blur nak cakap pasal ape dah ] oh ! suke gelak macam dunia ni aku yang punye . AAK
  8. Dan suke marah macam dunia ni aku yang punye jugak . AAK lagi
  9. Takkesah untuk berkongsi anything BUT my beloved tuff handsome tall macho huggable darling Ahnaf is an EXTREMELY BIG NO NO . dont u dare to even think about sharing him with me . DONCHA !
  10. Loved ice cream more than chocolate .
  11. Now that am Taken & Extremely Loved by my Darling , aku terpakse berlagak sombong dengan lelaki . hanya yang terpilih akan dilayan . hambekk kau . statement Awek bikin Hot kan ? haha
  12. Aku reti berbahasa English , the Sweet Darling fasih berbahasa Arab . my babies are gonna be talking AT LEAST 3 languages [ Malay , Arabic & English ] insyallah .. semoga mereka dapat menjadi Mujahid @ Mujahidah Islam seperti daddy mereka .. ameen <3
  13. My Sweet Darling was studying in Jordan . We met in UAE . Dirisik di Thailand . And we're Malaysians . thats why ade empat bendera di blog ini . sentimental value hokeh ~ percintaan yang sangat overseas gituu .. HAHA
  14. Cannot live without my family . seriously cant .
  15. Mood swing . kahkah .
  16. SANGAT mempercayai kata hati :)
  17. SANGAT tidak suke buat sesuatu sorang sorang . mesti nak kawan borak jugak . =D
  18. Sangat childish bak kate 99% orang . termasok orang utan , orang-orang dan orang gilak . so what ? hidup dewasa ini sangat penuh dengan hypocrisy , iri hati , dengki mendengki , takpuas hati , abc , air cendol basi dan semua yang ending i i lagi . but childish aku takdelah sampai aku ajak laki aku maen kejar kejar .. emm .. not a bad idea actually . taktak . childish aku takdelah sampai aku ... oklah , fine . im childish . BUT IT IS PRETTY COOL TAHU ? u get to enjoy every single thing of your life ! bla bla bla . dewasa itu borink -_- tapi dewasa boleh kawen . yang itu aku suke . KAHKAH VD lah aku
  19. Yeayy dah sampai 19 .. 6 more to go .. dangit ! oh oh speaking of numbers . ME LOVEY DOVEY MATHS tahu ! siapa kate maths susah , maths is a killer subject and all , u guys are not cool . maths is the easiest thing in earth okeh .
  20. Malam tido harus utk aku memelok bearbear . kalaw tak takdapat tido . lepas ni hug ByBy pulak . ahakz
  21. Suke ice cream ! oh dah cakap . emm .... kite tido berselimotkan Gajah Duduk warne hijau .. kau ado ? tak kan ? yes ! HAHA
  22. Selalu menganggap FB ini adelah sesuatu yang membosankan . sebab aku selalu taktaw nak buat ape selepas stalk org org tertentu . eh alamak kantoi . hee =D
  23. Walawpon aku adelah yg paling tua dalam bilek aku , and apparently orang dok panggel aku Mok , tapi aku hanya dapat tido di 1/4 bahagian katel aku . lagi 3/4 akan diconquer oleh aina @ & jojo . TENSION WEH ! takpe , sabar . lepas ni aku pulak yang akan conquer 2/3 katel kite .. kan awk kan >:)
  24. SERIOUS AKU TAKSABA SABA NAK ABEHKAN MENDE ALAH NI ! <--- boleh kire fakta tak ini ? hahaha
  25. ok last ! aku agak banyak cakap pasal kawen kot dalam fakta fakta kali ini . sebab tibe tibe terengat pulak dulu selalu maen kawen kawen dengan kawan . dia sangat tampan di waktu itu . tapi sekarang aku dah lupe name dia puwnn .. hebatkan ? HAHA


DAN SEKARANG SUDAH TIBALAH MASANYA UTK AKU TAG MANGSA MANGSA BERIKOTNYA ! muahahaha . DAN ~ KORANG KENE TAMBAH SATU LAGI TASK .

Sile letakkan 3 fakta shanteks menarik tertarik kau memang da bomb tentang orang yang tag korang

in this case i la kan .. ahakz [ KEUTAMAAN DIBERIKAN KEPADA YANG BEST BEST OK ] siapa yang kasik 3 fakta hampeh tentang aku , siap . memang aku tembak sampai pengsan . pastu i report kat abang i .. dia hebakk taw .. HAHA .


PADAN MUKE KORANG >:)

  1. [ Dunia Ratu Puisi ]
  2. " Berkatalah Apabila Mahu "
  3. :: alifdalmim ::
  4. kahkahkah!!kami....
  5. ✯ eFfa afFe ✯
  6. All my Lovely Followers ~ haha buat la eh eh eh .. tite tawan tann *kelip kelip mata* KAHKAH

dah . babaii








awakk .. serious orang rindu ah :(

[ UMbA ]

Friday, October 29, 2010

bismillahirrahmanirrahim .

i hate mising you



[ pis pis kacang pis ]

Thursday, October 28, 2010



bismillahirrahmanirrahim ..

Amdol dan Ampeh suke kan binatang . so diorang pegi zoo . diorang nampak harimau . diorang cube beranikan diri bagi makan kat rimaw tu . tengah tengah diorang bagi rimaw tu makan , pakcik jaga zoo datang sergah diorang .

" hey budak budak . ape korang buat ni ? "

" kitorang tengah bagi rimaw ni makan pakcik . boleh kan ? "

" bagi makan ape ? "

" kitorang bagi dia makan kacang "

" kacang ? "

" aah pakcik . boleh kan pkcik ? "

" rimaw mane makan kacang . gajah makan lah kacang . rimaw makan daging . hesh kau orang ni .. mane mane lah .. tapi elok elok . nanti kene geget dengan rimaw ni kang "

" baek bosh !! " sambel tabek spring .

" haa .. siapa name kamu ? "

" saya Amdol pkcik "

" kamu ? "

" saya Ampeh :D "

" haa tu sorang lagi tu ? asal muke macam nak nangeh ? rimaw tu dalam sangkar .. dia takkan keluar . jangan risaw lah "

" naa .. naaa .. name saya .. kacc .. kacang pkcik "

" errr ...... "




Sedikit gambaran ditempat kejadian ....... hayati lah ..

hmm oklah fine . kite takde bakat dalam bidang seni lukes . but at least i trieddd .. nanaklah gelak :'(


-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Semoga adek adek mendapat iktibar daripada cerita kakak ini .. Jangan pegi zoo kalaw name korang Kacang .

babai

[ saya dah kurus . serious la weh ]

Saturday, October 23, 2010

bismillahirrahmanirrahim ..

saya rasa saya dah kurus lah . sebab dah tujoh belas hari saya takmakan . pastu asek turon naek tangge je . pinggang pon dah jadik macam kerengga . kalaw tengok pon boleh mennges punye . cutting takyah nak cakapla kan . memang malattupswacakaplupunyaa ..

tips untuk kurus ? senang saje .. takyah makan tujoh belas hari . serious weh . badan aku dah macam model ni . ketinggian jek yang agak kurang mencukupi . nak buat cane kan .. dah tuhan takdirkan aku jadik makhluk tuhan paling comel . dan kuat . sebab tu semua orang boleh buat aku . serious ni taw .

selamat mencuba guys ! :D













haha bestnyiee tipu :P

babai


[ pasal header je kot ]

Thursday, October 21, 2010

bismillahirrahmanirrahim ..


nampak ? blog sudah laen sikit . haha gile . takabeh renovet lagi neh . tapi dah berkurun disimpan , takot jadik jerok pulak . me dont like jerok . sorry ..

so , cool tak header kite ? tapi still takleh lawan header si adek ipar . dangit ! menci menci . haha . ampun maaf dipinta sebab semalam tertido . ngee .. lately mmg takleh nak tido over limit lah . harus tertido . :D tapi nna maen tipu . awak ade ps akk takde . awk pro coding akk tak . dusyumm skalik . haha

so ade sesiapa lagi yang takdapek nak tengok bendera bendera kat blog neh ? rugi laaa .. rugi rugi ! :P



m u c h L v e

[ nak tembak orang ]

Friday, October 8, 2010






HAIH













m u c h L v e

[ eh - haha ]

Thursday, October 7, 2010

bismillahirrahmanirrahim ..

Babai iszaura , hai eh-haha . HAHA


http://eh-haha.blogspot.com/

ucap selamat jua pada hero baru saya , Adam El-Farees bin Ahmad Fadzli



so inilah dia adam . ini real dia lah .. dalam hati maseh ada banyak taman bunga , taman burung , taman rama rama dan taman permaenan lagi .. dia taklah sebrutal yang korang sangka kan walawpon dia dah tumbok ramai orang . serious , dia ni bakal lelaki idaman sedunia . takcaye ? takpe . takyah caye . tunggu 15 tahun dari sekarang lepas dia da betol betol akil baligh dan mempunyai suara mantap semantap justin biebier memang nama sebenar kot . HAHA gile ?

dah dah . dia ini bonzer saya k ? kahkah . pastu my other bonzer . ehems ! dia hensem . dia sweet . dia unique . dia baek . dia comel . dia dia dia . dia i punye taw .. hehe . jangan dekat ye ? siapa dekat , siap . gua makan orang taw . cicah air asam sekali . betol betol ho liaw !



aaa . inilah kali pertama kami bertentang mataa ~ chewahh . taklah . tipu jek . haha . ini .. ini .. ini .. emm .. inii .. eheh takde apelah ! hihi . fine . jangan buat perangai mintak penyepak tangankaki pls . haha . inilah gambar first us both togetherrrrr :D satu lagi . first time dating . auwww .. tekalah siapa orang ketiga kamii .. effa ~ dia lah setan di hari ituh . HAHA . nampak tak ? dia sweet . lelaki idaman semalaya okehh [ tapi now dia sudah berpunya . harap maklum . siapa kebas aku libas ] . he was in jordan . but he flew all the way from jordan to uae to meet my parents . and me auwww i love youh bebeh !

ok . maka , inilah dia bukti kitorang . Cintaku Tertinggal Di Abu Dhabi .

" saya takbawak hadiah utk awk .. tapi saya bawak diri saya .. awak suke tak ? "
mahuuu tidak ? i
♥ you my dear busuk ! oh btw , congrates sayangs . sile kerja baek baek ye .

maka entry ini patot tukar tajok . eh - ahnaf ? HAHA babai

m u c h L ♥ v e .

[ coding jahat .. sile jangan kawan ]

Tuesday, October 5, 2010

bismillahirrahmanirrahim ..

MAHER ZAIN IS LIVE IN MALAYSIA YA'LLLLLLL !!!

chewah chewah . heboh gempak . macamlah aku beli any of his tickets pon . HAHA . takpelah , cukuplah kot sekadar memerhati dari jauh .. dia konsert kat KL bagai , aku usha dari rumah saje . how ? ala ala isteri mithali menanti kepulangan suami tercinta dari Kursus Asas JHEAINS kat Jelebu sampai Khamis ni . ngap !

coding trouble . benci lah cani . haishh .. baru bajet nak jadik cikgu english . tabah lah cani . i hate youh mr coding ! kite clash [-(

kene godek balek . kene hitu kene hini . ah ! tunggu sajelah nati .

now nak g siap siap utk .. M A K A N ! =D

bye !

[ tibe tibe bile buat entry yang ini elok pulak jadinye .. ape ni mr coding .. berdose taw buat cani .. hari baek bulan baek ni jangan lah cani .. kite kawan kan ? please be good bebeh . kalaw tak i buat report kat JHEAINS . fine ]

m u c h L ♥ v e .

[ potong mat despatch ]

Wednesday, September 29, 2010

bismillahirrahmanirrahim ..

biase tengok iklan nih ?





first time aku usha aku hengat itu iklan sunat .

cis berbedah !


***


nih satu lagi . tapi yang ini comel . rase nak gigit2 helmet dia . HAHA


kan ? comel kan ? cool lah kau bedah !


m u c h L ♥ v e .

[ entry takde tajok ]

bismillahirrahmanirrahim ..

hambekkk kau ! tah kali keberapa aku tuka templates . takpe takpe . ni last . siyes !! sebab dah penat nak godek coding lagi -____- header pon dah malas nak sentuh . melaenkan photoshop disisi . kantoi lappy season takde ps . haha dulik ah . cantek jugak header aku walaw pakai paint saje kan ? =D


dah . cerita templates dah tamat tempoh . terasa macam nak tules pepanjang now .

ok . takde la panjang sangat pon . just .. emm .. taktaw nak tuleh ape lgsg kat sinii -____- harus usha balek point berblogging . until then .


m u c h L ♥ v e .

[ te quiero eduardo ]

Friday, September 17, 2010

bismillahirrahmanirrahim ..

siapa suke Eduardo Foster's Home angkat tangann ..


wuu dia sangat kiut lah ! squishy huggable spongy . kalaw tido hug dia mmg sah takbangon . kalaw taktido hug dia mmg sah teros tertido . haha . me likey huggy huggy ! ngee .. dah lah kaler purple . manje . kiut . spanish . mcm baby2 . adorable . hadehh beshnyee kalaw eduardo ni for real . mak , akak nak satu eduardo pwishhhh .. =D

u gotta watch Blue Foster's Home at Cartoon Network kalaw takcaye ape yg aku cakap . serious dia adorable ! beshnye kalaw eduardo ni for real kan . bawak tido . ngoww ! haha



oh btw , yes yes . saya suka huggy wuggy . dah terbiasa mase dudok dekat auh . hari2 pegi sekolah or jumpe kawan kelas mesti hughug kisskiss . digantikan dengan salam . tapi aku takdelah nak hug kiss budak lelaki kan . itu aksi terlampaw sangat dah tuuu .. so , to those who think org yg suke hug ni gatal , think again la syg .. aku sure once korang dah kawen nanti pon korang suke hug laki bini korang kan . bezenye aku mmg suke hug semua , taktunggu kawen baru nak hug . so basically kite same saje . kalaw kau cakap aku gatal , kau pon same gatal . ngap ! haha


m u c h L ♥ v e .

[ err .. taktaw nak letak tajok ape ]

Thursday, September 16, 2010

bismillahirrahmanirrahim ..

first thing first , taknak cakap panjangpanjang , Selamat Hari Raya AidilFitri , Maaf Zahir & Batin kepada semua yang mengenali .. wallah ~ haha

i really felt like posting new entry tonight , but seems like its not working now . i spent hours to re-deco my look , and now here it is . special thanx to Cik Nna yang telah membantu saya sebanyak sedikit walaw dalam kemalasan menaipnye itu . haha .

ok . itu saje kot . lepas ni maybe nak cerita pasal my trip to Singapore & Melaka .

but then u gotta wait till i am fully ... fully .. adeh what do u call it ? fully motivated kot . ntah .

bye .

m u c h L ♥ v e .

[ entry lambat dua minggu ; happy birthday awak ! ]

Wednesday, September 8, 2010

entry terlambat dua minggu . ayokk !

dan entry ini mungkin bapak panjang . haha boo . sorry kalaw ade yg juling mate membace D:

look look ! kau engat senang ke nak tengok dia senyum se-sweet itu ? adek2 aku pon teruje . haha
please ignore gambar selebet sebelah dia . thanx
nak stalk ? sile klik gambar utk gambar lebih detail . selamat stalk ! :P


Aug 26 '10 . genaplah beliaw berusia 26 . known him for almost two years now . fheww two years sharp isnt a short time . gile lame kot . eh jap two years ke ? kenal jan '09 . now sept'10 . almost la kan ? ok ok accepted ! ngee .. oh btw , motif kali ini adalah sweetsweet dan baekbaek sebab ini birthday dia . sape bising kene ngap !



who is this guy . he's a sweetheart of mine . love of my life . the goal of my goals . the everything of my everything . seriously . he is . thats why i ♥ him :)

beliaw sangat sweet . from the very first second i knew him till now , he is incredibly sweet . he has his own way of showing his sweetness . sometimes i feel like killing him . but he saves himself by being extremely kiut . gile . when i look at him , and he smiles . sumpah rase nak minom . sebab jantong dupdap sangat . auwww . haha . tapi aku rilex . aku kan cool . bile dia marah , yang sangat jarang itu , buat aku rase nak lari nyorok bawah selimot . nati dia datang kat aku , pujok dengan sangat sweetnye . haha ok ok tak aku tipu :P dia akan buat taktaw . gile kentang kejam kan ? tapi tetap sweet . thats why i ♥ him :)

kitorang jarang contact . bermanja bermesraan macam couple laen ? nadaa beb . takdapek do . dalam sebulan aku boleh kire pakai jari bile kitorang contact manjemanje . haha . kitorang jarang gayot kat tepon berejam . msg sehari suntok sesame . chat lagi . webcam . aku takde skype [ dia jeles aku nak buat skype ritu :P ] dating ? lepas dua tiga bulan takjupe baru nak dating HOKEHH .. itu pon pegi mane ? either teman dia g buat spek , ataw beli buku ataw teman dia settle keje . semua stok ade point . bukan keluar utk dating . gile tak ? sedare aku gilegile pelik dengan care kitorang . even aku . kekadang sangat auww touching . sedih takdilayan . tapi . nak buat cane . dia bertegas nak simpan semua bende lepas kawen . nampak ? dia ade care tersendiri . he makes us look unique . i ♥ uniqueness ! thats why i ♥ him :)

dulu aku sangat budakbudak . ok fine . sekarang pon . but dulu aku suke buat keputusan melulu . tembak merate . dusyum takkire . jalan langgar semua . pastu , takleh kene usek walaw siket . kalaw tak aku melenting , aku menangeh . haha boo ! sekarang tak lagi hokehh . banyak yang aku belajar since aku kenal dia . belajar dengan dia , akak2 , life . almost everything lah . and i am not the last time me . those who know me know la . kan ? mmg dia agak berkeras . emm . sangat keras to be more spicific . but at least aku taklembik macam si lembik dah . thats why i ♥ him :)

emm lagi ? huii banyak oii nak cerita .. skip la eh ?

on his birthday , g buke samesame . poor thing dia takberape sehat at that time . awww .. but plan still jalan ye puanpuan . hee . dah sampai destinasi . dia tertidor . gile . dah la comel . g tertidor pulak . tapi aku cool kan . so aku rilex saje la . walaw rase nak tarektarek pp dia . coz he sleeps like a baby . kihut ! tp tabah . bersinbersin mate merah . olow2 .. tp makan tetap makan . siap dengan icecream and cake . suke ? haha . then we went sightseeing saje . sbb macam takde haluan . benci ah . timetime catu boleh masing2 takde idea pulak . then go straight home . dia hantar . sweet kan ? kan dah kate dia sweet ! walaw birthday dia :P nak ekotkan on his birthday kali ni we spent time together dalam kereta saje . nak balek . haha boo ! biarlah . i like ! :P rase macam sangat quality time . that day dia sangat la sweet overdosed kan . birthday boy manjemanje . haha . but not kisskiss hughug kinda manje yeh . senyumsenyum buat muke comel kinda manje . hoii jangan salah faham tuanpuan ye .. lagi ? haha kau engat fynn jamal punye lagu tak ? dah . cukop takat itu cerita on his bday . yg pasti dia sangat manje . thats why i ♥ him :)

buat apa dicerita bahgia kita rasa
biar takdipercaya peduli orang kata


the next day , i went to meet him at his office . konon nak buat surprise . tapi last2 diri sniri kene balek . mmg gile boo lah . haha . but then aku pakse dia amek aku kat mane aku ade . boo dia balek yeay ! naseb baek dia sangat sweet . kalaw dia biarkan aku sorang2 cane ? aku masok melodi ! haha . kebetulan his V-Crew members ade buat iftar . so aku joen . met his cool friends . gile . or ekot dorg . gilna . haha . sumpah dorg gile cool ! most of them know me already . takde kesempatan nak jumpe sahaje . ngaa . then , rupenye itu surprise bday party utk dia n the other friend . awww gilna kiut . boleh ? haha . one thing i should thank to these guys is , they make him happy . sumpah dia gile happy malam tu . i can see it thru his sparkling eyes . again , when he smiles at me , sungguh dia nampak kiut gile . thats why i ♥ him :)

lagi nak cakap ape ? dah rase macam tules karangan neh . haha . takde ape dah kot . yg laen akan dimasokkan dalam emel utk syg sy . ngap ! :P

specially dedicated to V-Crew specially Ekdu and Syikzu , thanx a lot for what uve all done for him . u guys are the best ! and u huny , kiutkiutkiut . malam tu awak tipu sy kan ? ade masok kannn ? ayokk .. tipu dose taw .. haha


♥ selamat ulang tahun yang ke-26 my dearest Ahnaf Hilmi b Mohd Arif ♥

m u c h L ♥ v e .


[ nak ini boleh ? ]

Friday, August 20, 2010




ehems .. orang laen semua ade wish list . saya nak jugak . tapi items in my wish list , arent something we can buy with money . emm .. antaranyaaa ........

saya nak

twinnnnnsssss ~~~~

tiyok pulak dia tido . serious caerr ..


boleh tak ? hee . mesti best kan ? instead of having one baby at one time , i got more . maybe two . or three . or maybe four . who knows kan ? :D

the pain will surely be double triple or more .. but so as the happiness . kan ?

can u imagine having laughing babies around ur arms .. just like this couple .

scary ? ok . i admit it . a bit . but gile cool weh !!


hadoii . serious mmg suke sangat dengan twins neh . bestnye lah kalaw boleh dapat semudah pegi pasar beli maggi .

eh . lapa . nak masak maggi . k lah .

m u c h L ♥ v e .

[ babah dodoi ]

Monday, August 16, 2010

bagi yang tidak ade kesempatan masa bermanje dengan babah sniri baek dulu ataw sekarang , ada kemungkinan besar korang taksuke dengan entry kali ni . korang mungken nak skip ke entry laen yg ade test kat bawah nun . harap maaf kotkot ade yg tertouching eh .

duludulu mase korang kecikkecik ade tak babah korang tidokan korang ? dodoi2 . nyanyikan lagu .. usap2 rambot sampai korang terlelap .. ade dops ? sampai umor bape eh gitu ? aku 10 kot :P

tadi ade kawan fesbuk post video yg ntah mane dia dapat . usha2 kat youtube takde pule . haish . eniwes . nehla vid nye

so kembali pada story gua . ehems . hehe . korang engat tak engat tak ? kalaw makmak dodoi , sama ada dodoi dengan selawat takpon lagulagu hit masa kini . kankan ? jarang sekali aku dengar makmak dodoi dengan lagu sniri cipta punyaa .. sbb aku pon takcipte lagu dodoi sniri gak . susume ciplak org :P mungken sbb itu lebey ramai composer lelaki dari pompuan .

BUT .

babah tak . i mean my babah la ye . kalaw babah dodoi , ade lagu tersendiri okehh .. liriknye mmg simple gile ah . dok ulang hat tuuuu ja . but dgn lenggok suara yg nyaman , n dgn rambot yg dibelaibelai .. kau takngantok pon boleh ngantok hokehh .. haha . adeh . tetbe rindu mase kecikkecik dulu ..

kalaw nak tido tu kene salam ciom makbabah dulu .. kire penutup hari la kan . ntah nape now takbuat dah . takpe . malam ni start balek !! igeee ~~~ haha . so kekadang bile babah free , babahla tidokan kitorg . kalaw mase aku demam pon , mmg perkara wajeb [ seingat aku la kan ] aku bareng atas ribe babah sampai tertido . ehems :D ade sekali tu engat lagi . kat umah ibu tgh tgk tv ramai2 . aku demam . bareng kat bbh . bbh tgk tv sambel gelakgelak sampai gegar2 badan neh . tp aku rilexx jek bareng g . lgsg takde rase nak bangon . padahal pale punye la saket time tu . haha . sbb mmg standard adekberadek melaenkan echah , kalaw demam sangat dimanjakan bbh . wah ! dah lari topik . kembali ke topik asal . hehe

so itulah . agak2 ade ke orang laen yg bbhnye dodoi dgn lagu compose sniri ek ?

tidurlah tidur ... tidur tidur .. tidurlah sayangg ..
lirik lagu dodoi bbh ♥ simple yet meaningful and sweet :)

test dari entry sebelomnye maseh belom dapat pemenang . korang taknak 10hengget topup free eh ? aku dah siap naekkan adiah lg . kalaw tak kekal 5hengget . ciss


m u c h L ♥ v e .

[ siti nawar haris ]

Sunday, August 15, 2010

al kesah 23 tahun yg lalu laherlah seorg baby gurl yg comel la aku rase . ok . canilah . aku buat dalam point . mesti lagi senang korang nak bace pujipujian aku pada beliaw kan . hehe

  • namanya SITI NAWAR BT HARIS
  • suaminya FAEEZ kembangxkempis2 :D
  • baru 10 bulan berkawen . alhamdulillah .. sweet gile dorg neh . mcm kawan sekolah ! emm , mmg dorg dulu kawan sekelas pon actualy . haha
  • currently living in Yemen . both studyin there .
  • kenal akak melalui mr yummy . they both kawan gile kamceng dulu . but now since akk dah kawen , aku amek aleh tugas mr yummy . bijak kan ? haha
  • gile cool dia neh . sbb Yemen sejuk sajeee .. menci i !
  • lagi ? obses dgn PINK weh . sbb tu lah entry aku kali neh kaler pink . dedicated utk dia :)
  • merupakan consultant takbergaji aku . samesame bekeje same dgn hubby terkembang . eh . tercinta i meant . ngee
  • selalu tolong aku mcm2 . serious selalu .
  • good listener . good talker . good writer . good blogger . sbb tu aku salu kene perli . jarang na update blog :P
  • seorg yg gile kecik ! jeles lah cani [-(

actualy macam terlalu banyak dalam pale otak aku now . pasal dia . tapi taktaw nak expresskan in words . just one thing .

i am SO grateful that i met u kak . chayunk akak sgt ! :)


sumber [ patu aku editedit skek ah kan . hehe ]

aku takrase aku boleh upload gambar beliaw sebab abg faeez takberape izinkan .. see , sayang dia kat bini tu .. i know he loves her . i know he is the best thing for her . semoga bahagia ke akhir hayat :)


muchL♥ve


[ satu . dua . sambong snirik ]

Saturday, August 14, 2010

bismillahirrahmanirrahim *gile tekad nak update blog jugak* boleh tak kalaw nak update banyak cerita dalam satu entry ?

kisah kesatu .

tanggal 13 August 2010 , genaplah akak laen makbabah aku berusia 23 tahon . ape yg gile cool about us , me & her in this sisterhood ?

ape kate kalaw nati eiyra buat satu entry khas utk akk . lagi cool kan ? hehe


kisah kedua .

dah masok Ramadhan kan ? aku ade adek kecik umor nak masok 7 taon bulan 12 neh [ taktaw kenape kene mention jugak bulan 12 tu . hint mintak adiah kot ] ceritanye ?

  1. dia maseh menyusu botol . olow2 tayangmanjetomeytomey adek akk nehhh .. macam nak sepaksepak je . [ terpulang pd individu sepak tangan ataw kaki ] so agak payah utk dia ber'kuasa'
  2. dia selalu merungot
    earin penat la kuase akak
    SIGH . tapi naseb baek dia takpandai menipu lagi . takmacam akak dia dulu curikcurik minom kat toilet . jijik lah oi . haha sorry
  3. tadi dah kene ngan mak . weekkk ! padan muke ~ dulu akak2 kau 4-5 taon dah full kuase okeh ! lagilagi akak sulong kau . mmg aku tipu .

kisah keempat .

kisah paling hot kot . kalaw mase aku dekat Abu Dhabi duludulu kale , dorg sambot Ramadhan lagi kawkaw dari Eid . sunggoh kali ni aku taktipu . tapi kat msia neh , puase taklagi tp lagu raye dah berkumandang . SIGH sekali lagi .

sayang guys , bukan aku nak tunjok baek walaw ramai kate aku baek .. tapi ape itu Eid ? bg merayakan kemenangan kite di bulan Ramadhan . kan ? so jgnlah get terlalu menyambut Eid bilemana Ramadhan kite abaikan .. sian Ramadhan nangeh2 ngadu kat aku org pulawkan dia . heshh . Pencapaian didahulukan , Rakyat diutamakan [ LANGSONG takde kene mengena ]


kisah kelima .

maseh tentang Ramadhan . Ramadhan dikenali sebagai bulan yg mulia . bulan ini semua pintu2 neraka telah di sign off kan , syaitan telah di idle kan , seksa2 kubur di pause kan dan pintu2 taubat dan syurga di available kan . semua pon taw kot ? nampak tak betapa kasehnya Allah pada kite ? tapi kite ?

barubaru ni aku dikejotkan oleh seorang kawan yg telah di black mail oleh seseorang . mungkin sanak saudara kepada penyewa umah dia . sbb bil air rumah dia gile melambong . antara isi2 kertas A4 yg ditaip itu adalah :-

awak dah kire beruntong dapat penyewa yg bagos . dulu mase dia ade dia jage semua harta benda dia . sekarang ni awak takbayar bil air . sampai kene pampang kat notice board . takmalu ke ? entah2 bil elektrik pon melambung . sewa rumah jangan takbayar pulak ye .

lagi aku takberape engat . sbb dia tunjok kat aku sekali je . sian dia . darah aku teros naek sampai ke kepala . tp aku cool down dulu . turunkan darah smpai ke hidung kalaw mampu . sbb mr yummy selalu nasehat aku
jangan marah2 ... marah2 ini kawan syaitan ..
so aku pon coolkan la diri dulu .. hmmph .. dua saje la kot yg aku nak cakap kat hamba Allah tu
  1. kau taw tak orang asli pon lagi berbudi bahase dari kau
  2. kau lupe ke yg Allah itu Maha Adil ? Al-Adl . LUPE ?! what u give u get back . GOT IT ?!
ape ke BANGANG la orang cani .. gile p***a . selame aku dok menyewa ni . first time aku tgk org catu . ade ke gune black mail ? ala2 org kene colek tuh . tapi dia maen lekat2 kan ? yg ini type gune Microsoft la kot . haha . aku rase dia taktakot Tuhan . rilex jek buat keje hina catu kan ? OH ! satu lagi aku nak cakap kat hamba Allah tu ..
  1. weh .. kau takgentle lgsg la . maki org dalam surat pandai . kalaw berani meh bedepan ah . asal gunegune surat ? kau hengat ini dajah 1 ke ? LAME ah kau . as ini cacat in english ea .

kisah keenam .

aku terase macam nak re-clean blog aku ni . dah la aku tgk ramai gile org engat 'bday blog' dia bagai . aku ni tak pon . sorry syg , mmy takjadik mmy yg baek . ehems . palewot kau . haha . gile hape aku nak hengat kemuncolan blog aku ni ? tah . takde makne kot bg aku . wah agak kurang sensitif ke aku ni ? oh well . who cares ? i dont .

pastu . kan nak re-clean neh . kekonon macam nak delete entry2 yg lepas . tp bile pk balek
takde yg dulu maka takde yg sekarang
so aku abaikanlah ape org nak kutok aku kan . childish ke hape ke . SO WHAT ? ade aku susahkan makbapak kau ? ini kepale bapak kau . ini kepala bapak aku . hah ! cepat *konyok2kan kertas* [ itu ke kepale bapak kau ? gile cool ! kau anak kertas ?? ] bingai di pagi hari .


kisah ketujoh .

dulu aku engat best la bercinta dgn businessman ni . tapi rupenye ; *tutop muke pakai bantal jerit sekuat hati* .. bz gile .. sian aku selalu kene tinggal . out station sini out station sane . hmmph .. hehe taktak . dia bukan selalu out station g . hee . tp tetapla dia bz sesgt .. aku sian dgn aku . dia takteman aku pon .. tgk je dia teman org laen .. *naknangeh* tapi naseb baek dia gile sweet . awwww .. ok taksedih dah . awk comel la ! syg sape ni ? *saya saya !! saya punyiee sayangg* hee *superbangga*


kisah kelapan .

aku dah terasa macam tengah buat novel pulak aih ..


kisah kesemilan .

emm .. ok aku stop .


kat dalam entry ni ade satu test . sape dapat detect aku kasik adiah topup 10hengget . tarekh tamat seminggu dari tarekh entry ini . selamat mencuba !! :)

# : sape kecoh adiah aku ni low sangat , silelah sponsor aku sekarang . jangan tambah dose kering ok ? [ ayat cover saket ati .. itu jek aku mampu now weh . kire elok ape dari takde lgsg kan ? SIGH kali kedua ]

#2 : aku hanya terima SATU pemenang ok ? aku belom kawen dgn business man hensem tu lagi kalaw nak kasik adiah kat ramairamai . early birds get worms .

#3 : tertakluk pd mereka yg berada di MALAYSIA sahaje eh . hehe

muchL♥ve